viernes, 29 de noviembre de 2013

Escola Sagrat Cor de Santa Coloma de Gramenet

Els dos dies que vaig anar a l'escola de pràctiques van ser molt especials per a mi. L'escola es diu Sagrat Cor de Sta. Coloma de Gramenet i és una escola concertada i laica. Està situada a prop de l'estació de metro, per tant no em va costar gaire trobar-la.



 Vaig anar a una classe de tercer de primària, a la 3A, ja que tenien dues líneas. Eren 13 nens i 13 nenes i tots em van caure genial i eren uns nens molt treballadors i que sentien molt el companyerisme. Cada cop que es canvia de cicle es barregen els nens de les classes, per tant, al ser tercer era el primer cop que estaven junts però es tractaven tots molt bé entre ells.
Vaig estar a diverses assignatures i tots els professors em van atendre molt correctament i fins i tot van arribar a insistir a què fes alguna aportació a la classe. Vaig ser molt proper amb els nens i els vaig ajudar en tot el que vaig poder, sobretot a l'hora de plàstica.

Vull destacar dos casos interessants com és el cas d'en Pau, un nen amb síndrome de asperger. Era un nen maquíssim però degut a això era molt despistat i mai estava per la classe. Els professors li deixaven espai per poder fer el que volgués, sempre dintre dels límits, però si en qualsevol moment s'havia d'aixecar per anar a fer alguna cosa , ells ho permetien. Trobo molt correcte això, ja que els mestres ho feien però com he dit abans, amb límits, ja que quan tocava treballar insistien amb ell i l'ajudaven.

També vull parlar del cas d'en Marc, un nen amb un problema als ossos de la cama dreta. Anava amb una crossa però em va sorprendre veure'l córrer pel pati i per la classe, era un dels nois més mogut. A l'hora d'educació física tots els nens es posaven a córrer però ell s'havia de quedar assegut en una cantonada, no com a càstig, sinó perquè en el fons ell no pot forçar ni estar com els altres nens. Se'm va trencar molt el cor veure'l allà però em va sorprendre, ja que cada dia un nen de la llista es quedava amb ell per jugar i que no estigués sol.
Per últim voldria comentar la relació amb la meva tutora-padrina, la Marina, que em va ajudar molt al llarg dels dos dies i amb la qual vaig tenir força connexió des del primer moment. Li agraeixo tot el que va fer per mi i la seva amabilitat dintre i fora de la classe.


lunes, 18 de noviembre de 2013

Scoop.it!

Scoop.it és una eina que permet reunir i organitzar diferents continguts de la web segons la seva temàtica o interès. Cal registrar-se per poder accedir-hi i primer de tot s'ha de crear un tema, seleccionar l¡idioma i afegir paraules claus relacionades amb el tema de manera que el buscador de la web pugui trobar el teu tema a partir de les paraules clau. Tot es pot modificar i editar sempre que es vulgui.



Una altra manera d'afegir continguts és utilitzant el 'New Post' i es pot posar la direcció d'una web o simplement fent el que s'ha descrit anteriorment




Com a estudiant per ser mestre crec que és un programa molt útil ja que l'ordre és vital en aquesta pàgina i és molt fàcil trobar els temes del teu interés. Sempre es poden aprendre coses noves i aquesta eina et permet descobrir nous temes i que sigui tan fàcil trobar-les ja que està penjat a la red i es pot compartir amb només un clic. Per acabar, torno a dir que és una eina útil per dubtes o curiositat i que segur que la faré servir.

Vídeo en anglès on s'ensenya el que és el Scopp.it i com utilitzar-lo.


sábado, 16 de noviembre de 2013

Conferència: Pissarres digitals interactives i tauletes a l'aula

Primer de tot, la conferència va començar amb una presentació d'una pissarra digital interactiva on es posaven exemples de treballs i presentacions per a nens petits, i on es va ensenyar una cartell amb una contradicció pels nens, que deia: ‘tireu de la cadena després de fer servir el vàter’, però en aquell cas, no hi havia cadena.
Després va continuar amb una presentació on es parlava de les coses positives que tenen les tauletes i les pissarres digitals a l’aula i es van ensenyar vídeos on els nens tenien moltes ganes de poder utilitzar els i-pads, i també el conte de Sant Jordi fet per uns nens de primer de primària amb una pissarra.
Una de les frases més importants de la conferència i que em va marcar molt va ser ‘la interacció afavoreix a l’aprenentatge’ referint-se al tema de la pissarra digital.
Em va semblar una conferència molt correcta i en la que vaig aprendre moltes coses, i en la que fins i tot vaig riure amb el conte de Sant Jordi i altres exemples dels nens.




martes, 12 de noviembre de 2013

Decàleg conjunt sobre com parlar bé en públic


1. El guió és la carcassa del discurs i és un conjunt d’idees principals ordenades (segons la finalitat de l’orador)

2. Respondre les 4 preguntes: per què? (objectius),  a qui? (al públic), què (guió) i com? (els mitjans).

3. Llenguatge oral, clar i concís. No es tracta de resumir sinó de trobar la paraula indicada i fer frases curtes.

4. Naturalitat en l’exposició oral. Poder parlar en públic correctament no és innat i sempre es pot aprendre.

5. No abusar dels mitjans audiovisuals.

6. Retroalimentació (feedback): t’alimentes de la reacció del públic envers el teu discurs i requereix tenir un cert grau d’empatia i adaptació del discurs al públic.

7. Locució: la veu (volum o intensitat), entonació, respiració i silenci. Vocalització, velocitat i actitud(com es mostra el comunicador davant del públic: alegre, distant proper...)

8. El discurs té una estructura (introducció, desenvolupament i conclusió) fix. És important que hi hagi humor, metàfores, exemples i anècdotes.

9. Fer ús de les aposicions i antítesi a partir del contrari per fer entendre la idea.

10. Un comunicador eficaç és reiteratiu, repetir la idea però no amb les mateixes paraules.