martes, 24 de diciembre de 2013

Recitació d'una poesia


LA FAGEDA D'EN JORDÀ

Saps on és la fageda d'en Jordà ?
Si vas pels volts d'Olot, amunt del pla,
trobaràs un indret verd i pregon
com mai més n'hagis trobat al món:
un verd com d'aigua endins, pregon i clar;
el verd de la fageda d'en Jordà.
El caminant, quan entra en aquest lloc,
comença a caminar-hi poc a poc;
compta els seus passos en la gran quietud
s'atura, i no sent res, i està perdut.
Li agafa un dolç oblit de tot el món
en el silenci d'aquell lloc pregon,
i no pensa en sortir o hi pensa en va:
és pres de la fageda d'en Jordà,
presoner del silenci i la verdor.
Oh companyia! Oh deslliurant presó!

Joan Maragall




A l'hora d'escollir la poesia per recitar-la vaig pensar directament en aquest poema, el coneixia però no m'enrecordava de com era exactament i em va cridar l'atenció des de fa anys, ja que vaig visitar la Fageda d'en Jordà i em va agradar molt. Dies després, a classe vaig escoltar com la meva mestra recitava aquest poema i em va marcar molt perquè és un lloc màgic.

Quan vaig recitar la poesia em vaig sentir molt còmode, i mira que no m'agrada massa parlar en públic! Però quan he de posar sentiment a les coses, ho faig i amb ganes. Finalment, quan vaig acabar vaig veure que em va sortir força bé i em vaig sentir molt content amb mi mateix.


lunes, 16 de diciembre de 2013

Bon comunicador

Pel treball del bon comunicador s'ha escollit a en Xavier Sala i Martin, que és un economista nascut a Cabrera de Mar l'any 1963 i que viu a Estats Units. Té molts reconeixements i és molt conegut.

És molt actiu a la xarxa ja que té Facebook, Twitter, pàgina web i blog i a més a més fa moltes aportacions casi diàries.


També està molt present en el món de la televisió i ha fet 7 aparicions al novembre a TV3 i a 8tv. És tan internacional com nacional ja que ha sortit a Antena 3, a la CNN, a Telemadrid, a Euronews...

Està present a la ràdio sobretot i ha tingut 5 aparicions al novembre, molt relacionat amb la televisió, parlant sobre l'economia a RAC1.


Els temes que més tracta als seus estudis són:

-L'economia monetària
-La seguretat social
-Economia de la salut
-Desenvolupament econòmic
-Competitivitat internacional

-El dèficit de la balança fiscal de Catalunya amb l'Estat espanyol

Com abans s'ha dit, és mundialment reconegut i ha obtingut els següents premis:
-Premi Rei Joan Carles I d’Humanitats i Investigació Cientificosocial per investigadors joves (1998)
-Premi Fundació Banco Herrero al millor economista de menys de 40 anys el 2002.
-Premi Compte de Godó de Periodisme el 2003.
-Premi Rei Juan Carlos de Economia com economista més destacat de tot l’Estat espanyol i Amèrica llatina.

Finalment creiem que és un bon comunicador perquè compleix els requisits que nosaltres criem ja que apart de comunicar-se bé i correctament és molt actiu.


La metàfora tutorial: l'ordinador com a tutor

En aquesta metàfora es fa referència al programari que reprodueix el model tradicional d'ensenyament-aprenentatge. L'ordinador tutoritza el procés d'aprenentatge realitzat per l'estudiant.
Es pot establir un cert paral·lelisme entre el funcionament d'alguns programes informàtics i la modalitat d'interacció a classe caracteritzada per la seqüència:
Iniciació (docent) - resposta (alumne) - avaluació (professor)
Aquest tipus d'interacció també es pot donar entre un alumne i un ordinador:
L'ordinador inicia, l'alumne respon i l'ordinador avalua; a continuació l'ordinador inicia un nou cicle.
En la creació de programes tutorials es té present d'una banda la individualització del procés d'aprenentatge i la formulació de preguntes a mida i, d'una altra, la presentació d'informació significativa que ajudi l'alumne a avançar.
Pel que fa a la individualització, cal dir que no és fàcil que un programa informàtic detecti de forma "intel·ligent" el tipus d'error comés per l'alumne i les seves necessitats concretes així que en molts casos aquesta decisió la pren el mateix alumne, escollint quin considera que és el seu nivell de coneixements. De fet, els programes que menys es fan servir a l'escola són els sistemes tutorials intel·ligents i els més emprats són els anomenats programes d'exercici i pràctica.


Un dels millors exemples sobre aquests programes tutorials seria el JClic




Territori i Identitat

El meu treball de Territori i Identitat tractava sobre l'esquí i el vaig fer amb en Ferran Matas.




Primer de tot volíem parlar sobre el tema però tractant-lo una mica per sobre així que vam parlar com si fóssim un mestre i un ex alumne que tornava a classe per poder fer una xerrada sobre l'esquí. Vam explicar com vam començar en aquest esport, quan i un parell d'experiències a l'esquí. Ens anàvem preguntant mútuament i fèiem una conversació però també interactuant amb el públic per tant de que no ens centréssim en el nostre diàleg.
A continuació vam parlar sobre el que ens aportava l'esquí i vam coincidir alhora de parlar sobre la llibertat, l'emoció, l'adrenalina, l'elegància, l'amistat, el romanticisme, la desconnexió, la família, la natura i el ser un esport obert, descrivint cada una d'elles i posant exemples.
Vam comentar també un parell de recomanacions de seguretat com a experiències personals ja que és un esport de risc i molt gent no té consciència del perill que comportar esquiar.
Quasi per acabar vam parlar sobre els inconvenients que té aquest esport, com per exemple que és un esport car, que només es pot practicar en una època de l'any, que es necessita equipament, un transport per arribar.
I ja per finalitzar vam tancar l'exposició amb unes conclusions i unes preguntes al públic, com per exemple si havíem esquiat mai, si havien aconseguit motivar a la gent perquè comencés a esquiar...

Va ser un treball que va ajudar a motivar-me per anar a esquiar però també per conèixer una mica més a en Ferran i poder compartir aquesta passió per l'esquí.





lunes, 9 de diciembre de 2013

Taxonomia de Bloom

La Taxonomia de Bloom és un llistat de les habilitats i processos del pensament que poden aparèixer en les tasques escolars (i per tant ser objecte d'avaluació). Rep el seu nom del seu creador, Benjamin Bloom.
La taxonomia estructura les habilitats jeràraquicament, de manera que no es pot pretendre assolir les d'ordre superior sense tenir dominades les d'ordre inferior.



En la Txonomia de Bloom es diferencien tres dominis com són el cognitiu, l'afectiu i el psicomotor.

Cognitiu:

El model cognitiu es basa en...

Recordar: reconèixer, llistar, descriure, identificar, recuperar, anomenar, localitzar i trobar.

Entendre
: interpretar, resumir, inferir, parafrasejar, classificar, comparar, explicar i exemplificar.

Aplicar
: implementar, desenvolupar, utilitzar i executar

Analitzar
: organitzar, desconstruir, atribuir, trobar, estructurar i integrar.

Avaluar
: revisar, formular hipòtesis, criticar, experimentar, jutjar , detectar i provar.

Crear
 : dissenyar, construir, planificar, produir, idear i elaborar




Afectiu:

Són els objectius que fan referència als valors i a les actituds que exigeixen una correcta adaptació. El professorat no sembla tenir unes idees ben definides sobre les experiències d'aprenentatge que siguin les més convenients per arribar aquests objectius relacionats amb els sentiments i emocions.

Psicomotor:

Objectius que proposen el desenvolupament muscular i motor.

Aquest domini té els següents nivells:

-Percepció
-Disposició
-Mencanisme
-Resposta complexa
-Adaptació
-Creació

lunes, 2 de diciembre de 2013

Voki

El Voki és una aplicació d'internet que et permet crear un personatge virtual (avatar) que parla segons les teves indicacions. És molt senzill de crear i les possibilitats són infinites.
Abans de tot t'has de registrar a Voki per poder començar a crear el teu avatar, tens opcions com escollir el sexe, o pot ser un animal, o moltes altres coses. Després mires el pentinat, el color de la pell, els ulls, el tamany de la boca, el nas, si li vols possar complements com ulleres o joies...Finalment escriure o graves la frase que vols que digui el teu avatar i el publiques.

Com a punts a favor que té el Voki es podria dir que potencia la creativitat i la imaginació, que afavoreix a la incorporació de les TIC a les aules, que permet treballar les competències lingüístiques, que aporta una manera diferent i divertida d'exposar un contingut, que permet agafar diferents rols i prendre decisions i que presenta el contingut per diversos canals, com el visual i l'auditiu.

Trobo que és una eina molt divertida i que serveix per a moltes coses, l'avatar és una manera d'explicar les coses senzilla i productiva que fa que t'ho passis bé a l'hora de treballar.



JClic

JClic és un conjunt d'aplicacions informàtiques que serveixen per a realitzar i crear diversos tipus d'activitats educatives creat per Francesc Busquets
Les activitats no s'acostumen a presentar soles, sinó empaquetades en projectes. Un projecte està format per un conjunt d'activitats i una o més seqüències, que indiquen l'ordre en què s'han de mostrar.
L'antecessor del JClic és el Clic, una aplicació que des del 1992 ha estat emprada per educadors i educadores de diversos països com a eina de creació d'activitats didàctiques per als seus alumnes.




Hi ha una llarga llista d'activitats com són les sopes de lletres, els mots encreuats, activitats de resposta escrita, ordenar elements, omplir forats, puzles dobles, de forats, d'intercanvi... Les possibilitats i la quantitat de jocs són infinites.


Els objectius perseguits en iniciar el projecte foren:
  • Fer possible l'ús d'aplicacions educatives multimèdia "en línia", directament des d'Internet.
  • Mantenir la compatibilitat amb les aplicacions Clic 3.0 existents.
  • Fer possible el seu ús en diverses plataformes i sistemes operatius, com ara Windows, Linux, Solaris o Mac OS X.
  • Utilitzar un format estàndard i obert per a l'emmagatzematge de les dades, per tal de fer-les transparents a altres aplicacions i facilitar la seva integració en bases de dades de recursos.
  • Ampliar l'àmbit de cooperació i intercanvi de materials entre escoles i educadors de diferents països i cultures, facilitant la traducció i adaptació tant del programa com de les activitats creades.
  • Recollir els suggeriments de millores i ampliacions que els usuaris heu anat enviant.
  • Fer possible que el programa pugui anar ampliant-se a partir del treball cooperatiu entre diversos equips de programació.
  • Crear un entorn de creació d'activitats més potent, senzill i intuïtiu, adaptant-lo a les característiques dels actuals entorns gràfics d'usuari.


viernes, 29 de noviembre de 2013

Escola Sagrat Cor de Santa Coloma de Gramenet

Els dos dies que vaig anar a l'escola de pràctiques van ser molt especials per a mi. L'escola es diu Sagrat Cor de Sta. Coloma de Gramenet i és una escola concertada i laica. Està situada a prop de l'estació de metro, per tant no em va costar gaire trobar-la.



 Vaig anar a una classe de tercer de primària, a la 3A, ja que tenien dues líneas. Eren 13 nens i 13 nenes i tots em van caure genial i eren uns nens molt treballadors i que sentien molt el companyerisme. Cada cop que es canvia de cicle es barregen els nens de les classes, per tant, al ser tercer era el primer cop que estaven junts però es tractaven tots molt bé entre ells.
Vaig estar a diverses assignatures i tots els professors em van atendre molt correctament i fins i tot van arribar a insistir a què fes alguna aportació a la classe. Vaig ser molt proper amb els nens i els vaig ajudar en tot el que vaig poder, sobretot a l'hora de plàstica.

Vull destacar dos casos interessants com és el cas d'en Pau, un nen amb síndrome de asperger. Era un nen maquíssim però degut a això era molt despistat i mai estava per la classe. Els professors li deixaven espai per poder fer el que volgués, sempre dintre dels límits, però si en qualsevol moment s'havia d'aixecar per anar a fer alguna cosa , ells ho permetien. Trobo molt correcte això, ja que els mestres ho feien però com he dit abans, amb límits, ja que quan tocava treballar insistien amb ell i l'ajudaven.

També vull parlar del cas d'en Marc, un nen amb un problema als ossos de la cama dreta. Anava amb una crossa però em va sorprendre veure'l córrer pel pati i per la classe, era un dels nois més mogut. A l'hora d'educació física tots els nens es posaven a córrer però ell s'havia de quedar assegut en una cantonada, no com a càstig, sinó perquè en el fons ell no pot forçar ni estar com els altres nens. Se'm va trencar molt el cor veure'l allà però em va sorprendre, ja que cada dia un nen de la llista es quedava amb ell per jugar i que no estigués sol.
Per últim voldria comentar la relació amb la meva tutora-padrina, la Marina, que em va ajudar molt al llarg dels dos dies i amb la qual vaig tenir força connexió des del primer moment. Li agraeixo tot el que va fer per mi i la seva amabilitat dintre i fora de la classe.


lunes, 18 de noviembre de 2013

Scoop.it!

Scoop.it és una eina que permet reunir i organitzar diferents continguts de la web segons la seva temàtica o interès. Cal registrar-se per poder accedir-hi i primer de tot s'ha de crear un tema, seleccionar l¡idioma i afegir paraules claus relacionades amb el tema de manera que el buscador de la web pugui trobar el teu tema a partir de les paraules clau. Tot es pot modificar i editar sempre que es vulgui.



Una altra manera d'afegir continguts és utilitzant el 'New Post' i es pot posar la direcció d'una web o simplement fent el que s'ha descrit anteriorment




Com a estudiant per ser mestre crec que és un programa molt útil ja que l'ordre és vital en aquesta pàgina i és molt fàcil trobar els temes del teu interés. Sempre es poden aprendre coses noves i aquesta eina et permet descobrir nous temes i que sigui tan fàcil trobar-les ja que està penjat a la red i es pot compartir amb només un clic. Per acabar, torno a dir que és una eina útil per dubtes o curiositat i que segur que la faré servir.

Vídeo en anglès on s'ensenya el que és el Scopp.it i com utilitzar-lo.


sábado, 16 de noviembre de 2013

Conferència: Pissarres digitals interactives i tauletes a l'aula

Primer de tot, la conferència va començar amb una presentació d'una pissarra digital interactiva on es posaven exemples de treballs i presentacions per a nens petits, i on es va ensenyar una cartell amb una contradicció pels nens, que deia: ‘tireu de la cadena després de fer servir el vàter’, però en aquell cas, no hi havia cadena.
Després va continuar amb una presentació on es parlava de les coses positives que tenen les tauletes i les pissarres digitals a l’aula i es van ensenyar vídeos on els nens tenien moltes ganes de poder utilitzar els i-pads, i també el conte de Sant Jordi fet per uns nens de primer de primària amb una pissarra.
Una de les frases més importants de la conferència i que em va marcar molt va ser ‘la interacció afavoreix a l’aprenentatge’ referint-se al tema de la pissarra digital.
Em va semblar una conferència molt correcta i en la que vaig aprendre moltes coses, i en la que fins i tot vaig riure amb el conte de Sant Jordi i altres exemples dels nens.




martes, 12 de noviembre de 2013

Decàleg conjunt sobre com parlar bé en públic


1. El guió és la carcassa del discurs i és un conjunt d’idees principals ordenades (segons la finalitat de l’orador)

2. Respondre les 4 preguntes: per què? (objectius),  a qui? (al públic), què (guió) i com? (els mitjans).

3. Llenguatge oral, clar i concís. No es tracta de resumir sinó de trobar la paraula indicada i fer frases curtes.

4. Naturalitat en l’exposició oral. Poder parlar en públic correctament no és innat i sempre es pot aprendre.

5. No abusar dels mitjans audiovisuals.

6. Retroalimentació (feedback): t’alimentes de la reacció del públic envers el teu discurs i requereix tenir un cert grau d’empatia i adaptació del discurs al públic.

7. Locució: la veu (volum o intensitat), entonació, respiració i silenci. Vocalització, velocitat i actitud(com es mostra el comunicador davant del públic: alegre, distant proper...)

8. El discurs té una estructura (introducció, desenvolupament i conclusió) fix. És important que hi hagi humor, metàfores, exemples i anècdotes.

9. Fer ús de les aposicions i antítesi a partir del contrari per fer entendre la idea.

10. Un comunicador eficaç és reiteratiu, repetir la idea però no amb les mateixes paraules.

miércoles, 30 de octubre de 2013

Twitter

És un servei de microblogging que permet els seus usuaris enviar i llegir missatges de text d'una longitud màxima de 140 caràcters (denominats tweets, tuits, o piulades). Té molts punts interessants, com poder seguir a persones que coneixes o simplement gent que t'interessa com per exemple gent famosa o coneguda mundialment, també hi ha un espai pels 'Trending Topics' que indica que és el més popular en aquell moment a Twitter

Es calcula que es fan unes 130 milions de piulades al dia.

A l'assignatura de GTIC els alumnes ens hem hagut de fer un compte a Twitter per tal de fer piulades sobre els temes educatius que tenim al voltant i sobretot per poder estar en aquesta societat de continu canvi.

Amb els dies he aconseguit entendre molt millor el Twitter, ja que era un món nou per a mi i finalment se moure´m en aquesta eina. L'utilitzo sobretot per seguir al meu bon comunicador, en Xavier Sala i Martin, encara que sempre trobo piulades interessants sobre l'educació que m'encarrego de retwitejar.



Finalment puc assegurar que el Twitter és una eina magnífica, cosa que el dia que vaig fer no hauria pensat perquè mai m'havia cridat l'atenció. La brevetat de les piulades fa que només es posin coses interessants i com només et sortiran les piulades de la gent a la qual segueixes fa que sigui curiós veure que han piulat aquelles persones a les quals segueixes. Sempre pots aprendre coses noves i jo amb el Twitter he après molt i he trobat un nou suport per quan sigui hora de treballar però també per quan sigui hora d'oci i diversió.



Publicitat Audiovisual

S'ha pogut comprovar que la publicitat sempre té un impacte molt important en la gent i que ens aporta coses que un no les rep directament sinó que les rebem i es queden a l'inconscient, com és el cas d'un anunci de Galerias on anuncia roba i fa veure com que els nens estan contents de sortir de l'escola i que aquesta és un avorriment.

També hi ha un altre cas com és el de l'anunci de Seat on es juga amb el tema de la família molt profundament i amb un anunci que emociona per després anunciar només un cotxe Seat.

Per acabar, hi ha un anunci d'una colònia de Barbie on un nen està amb un gos i li diu a la seva mascota que mai l'abandonarà quan de sobte apareix una nena amb la colònia que s'anuncia i el nen abandona al gos per la nena. Indirectament està enviant un missatge d'abandonament de les mascotes.


Com a opinió personal, crec que els anuncis poden ser molt 'cruels' tot depenent de l'estil de l'anunci i a qui va dirigit. Actualment hi ha un anunci de cereals que comença amb una persona gran parlant que els camps de l'Ebre estan desapareixent i a tu et sobta i et sap greu per ell però en un instant veus com el que anuncien de veritat són els cereals d'aquella marca. Crec que hi ha gent que sap fer anuncis i que és una manera bona, encara que a mi no m'acaba d'agradar, per tal de convèncer als espectadors.

martes, 22 de octubre de 2013

Power Point i Prezzi

El porwer point és un programa que serveix per fer presentacions.
Segons l'aritlce que he llegit, hi ha models de power point bons i models dolents.

En un bon power point no hi ha d'haver molta lletra i tampoc s'ha de llegir tot el que hi ha escrit i això va molt relacionat. També s'ha de tenir en compte les animacions ja que acaparen molt l'atenció però a la vegada distreuen i no sempre són la millor opció.
Per poder penjar power points al blog hi ha una pàgina especialitzada en això que es diu SLIDESHARE el qual farem servir per mostrar un bon model i un model erroni.




Un bon programa per tal de fer presentacions és el prezi, on les presentacions estan penjades a la red i es necessita fer un compte per tal de poder accedir-hi. El prezi és un programa molt útil i sincerament i com a opinió personal, sembla que sigui més 'profesional' que el power point, ja que és una mica més complex a l'hora de fer i crec que es necesita més temps per tal de fer una presentació. Com a punts a favor té aquests i que està penjat en tot moment a la red, per tant, no cal portar-ho en un pen drive o en un CD, però això també és un punt en contra, ja que es podria donar el cas que la red caigués o que hi hagués un error i es borressin tots els documents que tenies al compte de prezi.

Seguidament, amb aquest vídeo aprendrem a fer un prezi i després es posarà un enllanç amb un prezi que contindrà una recepta d'una truita de patates amb ceba.

martes, 15 de octubre de 2013

UNESCO

La UNESCO diferencia tres nivells de competències

-Nocions bàsiques de TICs
-Porfundització del coneixement
-Generació de coneixement

Tenen 5 àmbits diferents

-Pedagogia
-Pràctica i fomració professional
-Pla d’estudis
-Organització i administració
-Utilització de les TIC

 
 
He hagut d'estudiar-me aquesta taula per l'exàmen però l'he trobat molt útil en certa manera, ja que la utilització de les TIC  l'aula és un tema que a mi m'interessa molt i crec que s'hauria de potenciar més però sobretot s'hauria de potenciar el coneixement dels docents cap aquestes noves tecnologies per tal de que puguin ensenyar noves coses als alumnes.
 
Crec que els nivells estan força diferenciats i molt ben classificats per tant, aquesta taula és una eina important, no només a l'hora d'etudiar sinó també per aprendre.

Editor de vídeos de Youtube

L’editor de vídeo de yotube és un programa que serveix, tal i com diu el seu nom, per editar vídeos però des d'internet. Em sembla un programa molt útil però sincerament menys que el Drive. Sí que és cert que ajuda força a l’hora de modificar un vídeo i els accessoris i les possibilitats són molt bones, encara que limitades, però trobo millor el programa Movie Maker.

Penso que  és més fàcil i simple a l’hora d’editar el vídeo encara que les opcions són molt semblants. Els efectes i poder acoblar altres vídeos de youtube al nostre és de gran ajuda.
Una cosa important per comentar és el tema de la privadesa. A l'hora d'editar i penjar un vídeo, ens dóna l'opció de posar-ho en oculto, en públic o en privat. És útil aquesta opció, ja que si només necessites el vídeo per a un treball i no vols que ningú el vegi, és molt simple aconseguir-ho. També pots escollir la categoria del teu vídeo i escriure una descripció per aclarir una mica el tema.
Una altra eina és la barra que hi ha dalt del vídeo amb diverses opcions per editar, com són l'àudio, els subtítols, afegir millores com és el cas del contrast, el color...

Finalment per acabar, amb el temps he canviat d'opinió una mica, ja que l'he trobat bastant útil per a diverses coses i té una quantitat d'eines infinites.






Relexió del DRIVE


Google Drive és programa/opció de Google semblant a un Word, Power Point... Té vàries opcions a l'hora de parlar sobre documents ja que permet les carpetes, les presentacions, les enquestes...I a més a més, permet poder-se connectar tots i estar junts a la xarxa.
Crec que el Google Drive és un programa que ajudarà molt a l'hora de treballar a distància amb altres persones, ja que aporta moltes coses com per exemple el poder estar tots en línia a la vegada en un mateix document i poder retocar els escrits dels companys. Obre la possibilitat de compartir el document i així poder estar atent al teu treball i el dels altres així com poder treballar en qualsevol moment i no cal citar-se per tal de fer el treball. Em sembla una idea molt útil i un suport que serà de gran ajuda.
A mesura que han anat passant els mesos he anat trobant més utilitat al Drive, ja que tots els treballs que he fet en grup els he fet pel Drive i és de gran ajuda poder estar tots connectats i comentant el que fem ja que també hi ha l’oportunitat de comentar les coses que fan els altres i fer recomanacions. També l’he utilitzat per agafar apunts a classe ja que la velocitat del teclat és millor i a més es queden guardats els apunts al Drive i els tinc organitzats per carpetes, documents...
Cada cop trobo millor aquest programa i estic segur que anys endavant em seguirà servint tant com ara.

Fotografia


Amb aquesta imatge vull representar diverses coses. Primer de tot la seva passió pel futbol, és la seva vida i s'entrega molt ja que hi està molt ficat en ell. És una persona que juga en equip i que sempre desconnecta de tot quan juga.


També vull reflectir amb el tema d'estar jugant en mig del carrer, que degut al canvi que ha suposat el viure d'Olot a Barcelona ha fet que hagi d'entrenar a un equip diferent durant la setmana i els partits amb el seu equip d'Olot. Ell no ha tingut cap inconvenient perquè juga al que li agrada i encara que no entreni amb el seu equip no es dóna per vençut i continua en un altre diferent.
Vaig fer unes 20 fotos però al final em vaig quedar amb 5 a l'hora d'escollir i aquesta em va semblar la que millor reflectia el que sent ell, al estar mirant fixament a la pilota i estar-se centrant en el que li agrada, i no en la càmara.

Qui ets tu?

Aquesta activitat va destinada a poder posar en pràctica la comunicació oral, escrita i digital. A partir d’una foto en el meu cas a un company, s’ha d’afegir un peu de foto i fer un escrit amb el qual descriuràs al company. També s’haurà d’explicar el perquè d’aquesta foto i que vols reflectir en ella. Com a company he escollit a L’Aniol Cabarrocas, un noi de la classe amb el qual tinc bona relació i m’agradaria poder transmetre la seva passió pel futbol. Més endavant es penjarà la fotografia i l’escrit per tal d’aclarir el tema.
Hem pogut comprovar a classe diferents estils de fotografia o vídeo de distintes persones. La Núria Fusté ha sigut uns dels exemples amb un vídeo reflectint el que pensa que és ella i el que pot aportar a l’escola i als infants.


Apart d’això s’ha pogut veure els temes que es donen a les fotografies, com per exemple centrar o no l’atenció del retratat o omplir la imatge en comptes de deixar parts buides. Vàries opcions per tal d’ajudar-nos a decidir a l’hora de prendre la nostra imatge.

Les llengües

Autèntics monuments de la naturalesa i la llengua és el sistema de signes orals propi d’una comunitat. El sistema està organitzat eb diversos nivells.

-Pràgmatic: la llengua té un sentit.
-Semàntic: el significat.
-Sintàctic: a nivell d frase.
-Morfològic: Masculins, femenins, conjugacions de verbs...

-Fonètic: Com sona.

El llenguatje

És més que un mitjà de comunicació i els elements que són necessaris per a una definició del llenguatge són els següents:

-El llenguatge i l’organització del seu entorn: serveix per classificar i ordenar les coses per categories. Ens permet referir-nos a un nombre il·limitat amb paraules limitades.

-El llenguatge i el pensament: el llenguatge és el principal motiu de tenir consciència del jo. Sense el llenguatge no hi ha pensament i a l’inrevés.

-El llenguatge i la memòria: el llenguatge és el suport de la memòria.

-El llenguatge i l’auto expressió: té la capacitat d’expressar allò que som.




El llenguatge com a facultat humana té els següents punts:

-Do universal dels humans: naixem amb un equipatge biològic. Tenim un mecanisme d’adquisició del llenguatge des de que naixem i estem preparats per descobrir el funcionament de la llengua.

-Aquesta facultat fa possible l’aprenentatge lingüístic: a cada espai geogràfic hi ha una llengua i les podem aprendre amb el mecanisme.

-Marca els límits del tipus de llengües que es poden adquirir.

-Es concretes en una ‘llengua’.


Una imatge val més que mil paraules?

Portar una imatge de nosaltres mateixos i com ens veiem reflectits en ella ha servit per poder descriure’ns i que els companys de classe puguin veure com som a través del nostre llenguatge verbal però també el digital, la fotografia.


També s’han resumit els escrits que teníem entre els quals estava escoltar i sentir. La diferència entre aquests dos termes és que el primer es un acte voluntari i que ningú ens obliga a fer-lo mentre que el segon és un acte involuntari i natural. També s’ha parlat del silenci tant interior com exterior per tal de prestar atenció a una persona.
Què et fa pensar?

Bons Comunicadors

Depenent del punt de vista de cadascú, els hi donem unes característiques diferents als bons comunicadors, però van sortir molts i alguns de molt diferents, encara que sí que hi ha hagut la casualitat que varis han coincidit.

Com a bon comunicador vaig escollir a la Pilar Rahola, una referència per a mi a l'hora de comunicar-se, ja que a batxillerat vaig llegir un parell d'escrits seus i em va agradar molt la manera en què explicava les coses, amb serietat però sempre fent frases fetes i d'una manera que era molt senzill llegir.

 
Un bon comunicador ha de tenir diverses característiques bàsiques per ser-ho. Ningú neix sent un gran comunicador sinó que es pot aprendre a ser-ho. S'ha de saber adaptar-se al públic, saber parlar sense nervis, vocalitzar i mantenir una actitud correcta. També són necessaris diferents recursos per tal de comunicar bé el missatge. Com són l'humor, els exemples, les anècdotes.
També s'ha d'anar molt en compte amb els mitjans audiovisuals que mai han de treure la importància que té la paraula.

Aquesta activitat em va servir molt per poder començar COED amb bon peu i poder conèixer totes les opcions correctes per tal de ser un bon comunicador.

Característiques dels bons comunicadors


Bons comunicadors i les seves característiques

martes, 17 de septiembre de 2013

Informació del blog


Sóc un alumne de primer de carrera d'Educació Primària i aquest blog esta destinat a donar un suport d'informació recopilada del módul 4, que està format per COED i GTIC. Tota la informació donada a classe i els seus apunts serà reesecrita en aquest blog per tal d'intentar millorar la seva claretat i resumir-la.